torsdag 14 februari 2013

Lögner inom omplaceringsvärlden

Jag kan inte förstå varför vissa människor ljuger om deras hundars historia(Detta inlägg är relaterat till omplaceringar). Varför vissa människor inte förstår vikten i att tala sanning om en hund som dem med hjälp av oss behöver få omplacerat.
När vi skall omplacera en hund så behöver vi ha hela sanningen om hunden, allt som hänt i hundens liv fram tills nu, om den har varit mycket hos veterinär, bitit någon eller rymt osv. Detta är viktig information som behöver komma fram så att vi kan placera hunden i rätt hem utan att det behöver bli några olyckor.
Ändå(trots att enligt många är detta en självklarhet), så ljuger människorna som äger dessa hundar oss rätt upp i ansiktet, dem berättar ljuvliga historier och talar om guld och gröna skogar. Men dem missar konstigt nog baksidan av deras hund, att den har en annan sida som den mer än gärna visar.
Jag förstår att många känner att det är akut med att bli av med deras hundar och att dem antagligen tror att om de berättar för mycket negativt så kommer vi inte hitta hem åt hunden tillräckligt fort.
Men saken är ju den att säger du att din hund älskar tex barn, men att den i själva verket bitit ett barn eller liknande för ett tag sedan och vi sedan placerar denna hund i en barnfamilj. Vad tror ni händer då? Jo då kommer antagligen barnet eller barnen att bli bitna. Nu har inte detta hänt i alla fall inte under tiden jag jobbat med omplaceringar, men man märker hur mycket folk ljuger. Vi är ganska noggranna med att få en personlig uppfattning om hundarna som vi tar in och är övernoga med att försöka få fram information om hundarna.
Men man ser sånt här ofta, tidigare ägare som glömt att berätta vad hunden varit med om, att dem glömt berätta att hunden har separationsångest osv osv, det försvårar arbetet för inte bara vår föreningen utan alla som försöker jobba med att hundar ska få ett nytt liv.

Kände bara att jag behövde skriva av mig lite angående detta då hundvärlden omringas av folk som ljuger och försöker skada verksamheter som är till för att hjälpa hundarna.
När ska folk skärpa sig? När ska människor begripa vikten utav att vara ärliga?
Tåls att tänka på gör det i alla fall, dock lär väl inte ett blogg inlägg få någon att förändras. Men jag hoppas att någon som läser detta, som kanske någon gång(förhoppningsvis inte) behöver omplacera sin hund, tänker över det här noga!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar