lördag 24 november 2012

Hundmöte

Då har man precis kommit in efter en liten "träningsrunda" med Bam Bam. Mötte upp Andreas och Josefine med deras Rottweiler Milton. Både Milton och Bam Bam har problem med att möta hundar/gå med hundar. Ingen aggression utan mer att det ska lekas hela tiden.
Vi satte på Milton Canny collar för att Andreas och Josefine skulle ha bättre kontroll på honom under promenaden och det fungerade utmärkt!
Hundarna var ganska livliga till en början men det avtog ganska snabbt från bådas håll. Milton fokuserade på sin husse/matte och så gjorde även min.
Vi tog en relativt kort promenad och avslutade med att släppa dem tillsammans i hungården. Det gick hur bra som helst! Dock kan man väl diskutera hur bra båda hundarna var på inkallning i hundgården;)
Kändes som att vi ändå kom någon vart med hundarna under promenaden och att dem förstod att om dem går fint vid sidan om oss så blir det roligare senare.
Efter mötet med Andreas och Josefine så mötte jag upp Tobias som hade varit iväg på egna äventyr med Icy :) Dom hade tagit en promenad till industriområdet vid SAAB och sedan hade Icy fått busa lite med sin älskade boll! Hon hade skött sig jätte bra och hon(jämfört med Bam Bam) kommer ju i alla fall på inkallning;) Vågar inte ha Bam Bam lös utanför hundgård ännu då han kan få för sig att dra iväg på sina egna äventyr! Men det kommer snart det med, vi tränar mycket inkallning med honom och berömmer som tusan, vare sig det tar 1 minut eller 20 :)

Men dagen är ung! har fortfarande en hel del saker som skall göras både i hemmet och med hundarna innan det är dags att sova! Skall även iväg snart på ett möte med en familj som har lite problem med att ensamhetsträna sina chihuahuor. Får väl se vad som händer där .. Uppdaterar er senare!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar