fredag 5 april 2013

Milou ska få chip-kastrering

Ja vi har ju ett litet problem här hemma och det är att min lilla amstaffmix var totalt livrädd för Milou i början då han hävdade sig väldigt mycket och skulle jucka på Bam Bam hela tiden. Non stop alltså!
Det var väldigt påfrestande för både oss och våra hundar, då vi alltid fick gå emellan och stödja Bam Bam eftersom han är så fruktansvärt snäll och inte ville säga i från(vilket kan inte egentligen ska med tanke på åldersskillnaden).
Men nu de senaste gångerna uppmanade jag och min familj Bam Bam till att säga i från när Milou juckade på honom eller gjorde saker som fick Bam Bam att må dåligt på något sätt, vilket resulterade i att han givetvis började göra detta och till en början gick allt jätte bra tyckte vi och det verkade som om Milou förstod att Bam Bam verkligen inte ville bli juckad på osv.
Men efter att Milou varit här ett par gånger och fortsatt försöka jucka och Bam Bam sa ifrån så började helt plötsligt Milou att eskalera ännu mer i sitt beteende, han blev helt galen på Bam Bam och vägrade lyssna på varken röst eller korrigering.
Nu de senaste gångerna så har Milou även försökt bita Bam Bam när han i självförsvar markerat att han inte tycker det är något vidare kul och Milou juckar i luften, på Bam Bams huvud ja ÖVERALLT!
Häromdagen hittade jag till och med sekret på golvet efter Milou vilket inte va något vidare kul.
Har suttit och pratat med diverse folk och "Chinese crested kunniga" och alla har i princip sagt samma sak
- Testa att kastrera eller sätta in chip.
Så det är bestämt, vi bokade tid på måndag på Bohusläns smådjursklinik.
Ska bli otroligt skönt att se om vi kan få någon förändring här hemma(nu är ju inte Milou här hemma varje dag, men väldigt ofta, då mamma jobbar).

Vi har hört att det kan ta upp till 3 veckors tid innan han eventuellt lugnar ner sig, så fram tills dess så får jag ha stenkoll på honom när han är här hemma så det inte bli slagsmål eller någonting.
Jag har ju märkt på alla hundarna att spänningen är hög när Milou kommer hit, då även Icy som varit stencool med honom under hela tiden, helt plötsligt börjat skälla enormt mycket på honom och inte heller acceptera att han går för nära henne när hon sover.

Men men, nu håller vi tummarna på att beteendet inte sitter för inrotat på honom och att det kanske äntligen kan bli en mysigare stämning här hemma igen :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar